Sansevieria

Maak kennis met Sansevieria, vaak ook wel de vrouwentong of schoonmoeders tong genoemd! Met zijn strakke, rechtopstaande bladeren is deze plant niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je interieur, maar ook een van de meest onderhoudsarme. Oorspronkelijk afkomstig uit West-Afrika, is de Sansevieria al lange tijd een geliefde plant in huizen wereldwijd. Een mix van elegantie en veerkracht!

Verzorgingstips voor jouw sansevieria

  1. Standplaats:
    • De Sansevieria is uiterst flexibel als het gaat om licht. Hij kan zowel in helder, indirect licht als in halfschaduw of zelfs lage lichtomstandigheden gedijen. Vermijd echter direct zonlicht voor lange periodes, omdat dit de bladeren kan beschadigen.
  2. Water geven:
    • Deze plant is zeer tolerant tegenover droogte dankzij zijn succulente eigenschappen. Laat de grond volledig uitdrogen tussen gietbeurten door. Het is beter om te weinig dan te veel water te geven, aangezien de wortels kunnen rotten in te natte grond. In de wintermaanden heeft de plant nog minder water nodig.

De Sansevieria is een van de meest vergevingsgezinde kamerplanten. Met minimale verzorging kan hij jarenlang blijven stralen!

Sansevieria en huisdieren

De Sansevieria bevat stoffen die giftig kunnen zijn voor huisdieren. Bij inname kunnen symptomen zoals mondirritatie, kwijlen, braken en diarree optreden. Hoewel de reactie vaak mild is, is het aanbevolen om de plant buiten het bereik van dieren te houden en bij tekenen van inname een dierenarts te raadplegen.